VASE CAPILARE SPARTE


lean-legs-roCapilarele sparte sunt acele linii subtiri care apar sub forma unei panze de paianjen si sunt de culoare rosie, violet sau verzi-albastre. Cel mai frecvent apar pe fata si pe picioare, avand ca si cauza principala o fragilitate a peretelui capilar, dar si din cauza factorilor hormonali, unui stil de viata nesanatos, a fumatului sau a expunerii la caldura.

Cauze


Tulburarile hormonale, expunerea excesiva la caldura, administrarea anticonceptionalelor si epilarea cu ceara sunt doar cativa dintre factorii care favorizeaza spargerea capilarelor. Alti factori ar fi varsta inaintata, sedentarismul, obezitatea, loviturile la picioare, constipatia si expunerea prelungita la soare, precum si mostenirea genetica.

Tratament


photo_2_949566df-d4a2-46b6-b7bc-2623fde9b203_largeLa fel ca si in cazul cuperozei, tratamentul capilarelor sparte se poate face cu ajutorul tehnologiei SHR.

Tehnologia SHR emite lumina pe o frecventa optima pentru a coagula vasele sparte. Caldura generata este preluata de catre peretii vasculari mai inchisi la culoare determinand inchiderea vaselor. Rezultatele obtinute sunt de durata si mai mult decat multumitoare. Lumina intens pulsata actioneaza in grosimea pielii si in doar 4-8 sedinte problema vaselor dilatate este rezolvata. Indata ce vasele au fost coagulate, acestea se resorb, iar pielea isi revine la culoarea si aspectul normal.In tratamentul cuperozei se fotocuaguleaza sangele din aceste vase capilare superficiale ce au fost afectate si sensibilizate , inchizandu-le si dilatand vasele mai mari de sange ce vor prelua circulatia sangvina. Vasele de sange tratate vor fi reabsorbite in urmatoarele saptamani ducand la disparitia efectului permanent de roseata si sensibiltate , tenul recapatand o culoare uniforma si normala.

Tratamentul cu tehnologia SHR pentru leziunile vasculare poate fi realizat in orice anotimp, fara a afecta programul de lucru al pacientului, acesta fiind doar restrictionat la expunerea indelungata la soare.

MPORTANT!


Tratamentul capilarelor sparte se poate face numai cu metodele enumerate mai sus. Niciun produs cosmetic care promite disparitiei acestora NU are efect asupra capilarelor sparte.

Prevenirea capilarelor sparte se poate face prin purtarea de ciorapi elastici, evitarea ridicarii de greutati si a eforturilor fizice, dar si printr-o viata sanatoasa.

b65a05e1463f7b8c105a9ee7b458b80c