MASAJ SPA HOT STONES


Masajul Spa Hote Stones ( pietre vulcanice) este ultima moda in saloanele de masaj, centre de infrumusetare si centre SPA.

Masajul cu pietre calde cunoscut si sub denumirea de Masaj cu roci vulcanice sau Hot Stone Massage, avand denumirea stiintifica terapie geotermala, este una dintre tehnicile terapeutice foarte vechi folosite in detoxifiere, relaxare si echilibrare energetica a fiintei umane, a carui origini se regasesc in majoritatea civilizatiilor sub diverse forme. Datorita efectelor deosebite obtinute prin aceasta terapie, a inceput sa fie foarte solicitata in Saloanele de masaj si SPA-urile din intreaga lume.

582241_365569990155833_277278240_nMasajul Hot Stones (roci vulcanice), spre deosebire de masajul clasic nu se realizeaza doar cu mainile, se foloseste si un set de aproximativ 54 pietre calde, de culoare gri inchis sau negru, de diferite marimi, de origine vulcanica, foarte fine care sunt incalzite intr-un dispozitiv special pana ajung la temperatura de 40-50 de grade Celsius. Aceasta temperatura nu este suficient de ridicata pentru a produce arsuri sau senzatii neplacute, ci doar va va provoca furnicaturi si senzatii placute in tot corpul.

Pietrele bazaltice folosite in Hot Stone Massage sunt originale din anumite zone vulcanice, datorita originii sunt numite si roci vulcanice, aceste pietre vulcanice sunt atent selectate de pe malurile raurilor, apa raului netezindu-le si finisandu-le. 

Masajul Hot Stones combina mai multe terapii cum ar fi Hidroterapia, Aromoterapia (in sala de masaj si pe pietrele folosite se aplica uleiuri esentiale aromatizante) si Termoterapia (terapia geotermala), folosind caldura aplicarii pietrelor, facand tratamentul mult mai relaxant, mai placut si mai benefic.

1458305011Unul dintre cele mai importante beneficii ale masajului Hot Stones il reprezinta termoterapia, ce actioneaza in mai multe moduri asupra organismului: imbunatateste circulatia locala, imbunatateste circulatia sangelui prin tesuturi favorizand transportul de toxine din aria respectiva.

Terapia cu roci vulcanice calde se bazeaza pe existenta pe corpul uman a unor canale energetice numite meridiane si a unor centri energetici numiti chakra, din care cele sapte principale se gasesc pe linia mediana a corpului, de-a lungul coloanei vertebrale si sunt conectate cu anumite organe si functii ale corpului.

Efectele masajului cu pietre calde


– creste sensibilitatea
– eliminarea toxinelor
– creste abilitatea fibrelor de colagen de a se intinde
– se diminueaza sau dispar problemele articulatiilor
– diminueaza sau elimina durerea
– diminueaza spasmele musculare
– efect de energizare si stimulare
– stimularea sistemului nervos
– creste circulatia sanguina
– scade tensiunea arteriala
– creste temperatura corporala
– accelereaza pulsul ( cu 10 batai pentru fiecare 1 grad Celsius crescut in temperatura corporala)
– accelereaza respiratia
– accelereaza asimilarea oxigenului la nivelule celular si ritmul metabolic
– creste activitatea rinichilor
– poate ajuta in eliminarea edemelor (vanatailor) si a resturilor din zonele afectate
– aplicarea pietrelor calde in zona opusa celei afectate, atrage fluxul de sange din zona afectata si astfel se reduce tensiunea din zona afectata

575136_365569900155842_1742182258_n