PEELING CHIMIC


skinoptions-the-perfect-derma_peelCE ESTE , CUM ESTE SI DE CE APELAM LA PEELINGUL CHMIC ?

In ultimii ani lista de sevicii a saloanelor / clinicilor de infrumusetare au spart barierele si au fost adaugate servicii ce stau la limita dintre cosmetica si medical

Migoto Spa s-a adaptat cerintelor si ofera clientilor sai astfel de proceduri cu ajutorul Tehnicienilor foarte bine pregatiti atat teoretic cat si practic dar si cu produse de top ce se pot gasi pana si in cele mai mari clinici de infrumusetare din tara.

Peeling-urile chimice fac parte din serviciile favorite atat a Tehnicienilor cat si a clientelor. Cheia succesului consta in faptul ca procedura este minim invaziva cu rezultate spectaculoase .


Tinta primara a peeling-ului chimic este pielea: aspect si structura . Peelingul chimic se poate aplica in cazul clientilor cu riduri fine, pete solare, imbatranire prematura, acnee. Dar sa vedem cum functioneaza, defapt, aceasta procedura.

CE ESTE ?

Peeling-ul chimic indeparteaza straturile superficiale ale pielii prin aplicarea de substante acide pe piele , menite sa produca o “arsura” care, ulterior, va determina un proces de vindecare ( de regenerare) – stimulare de celule noi.
Prin peeling chimic imperfectiunile pielii se pot elimina definitiv in doar cateva sedinte.
Peeling-ul chimic rezolva cu usurinta aspectul imbatranit al pielii, porii dilatati , petele pigmentare si ofera un ten ferm, luminos , curat si aerisit.

skin-lightening-brightening-treatment-1 CE FACE ?

Peelingul chimic actioneaza la nivelul epidermului si dermului. Creste numarul de fibroblaste – creste sinteza de colagen.


Exista trei tipuri de peeling chimic :

1. Peeling-ul chimic superficial – lucreaza la nivelul stratului epidermic ( primul strat al pielii ) si produce o exfoliere foarte usoara a acestuia. Acesta este folosit in rejuvenarea faciala prin reducerea liniilor fine, a hiperpigmentarilor post-acneice sau a petelor maronii ( melasmei) . Dupa procedura pielea este rosiatica . Peeling-ul chimic superficial nu necesita perioada de recuperare , clientul putand sa isi reia activitatile chiar din acea zi.

2. Peeling chimic mediu – Actioneaza pana la nivelul superficial al dermului. Acesta stimuleaza produstia de colagen , imbunatateste aspectul cicatricilor post-acnee, hiperpigmentarile post-acneice, riduri, pete solare sau maronii.

Dupa sedinta de peeling chimic mediu pielea ramane rosie, da senzatia ca “strange” si ,in unele cazuri, o senzatie de caldura la nivelul fetei. Peeling-ul chimic mediu necesita o perioada de recuperare intre 3-6 zile ( in functie de tipul de piele si a problemei ce se doreste a fi tratata). In acest interval de timp pielea se va scuama ( scuame albe sau usor maronii) eliminand stratul de celule moarte . Clienta isi poate relua activitatile sociale inca de a doua zi, evitand machiajul

3. Peeling chimic profund – Acesta ajunge pana in ultimul strat al dermului. Se adreseaza persoanelor cu riduri profunde, cicatrici adanci sau vechi si care doresc sa “rezolve” aceste imperfectiuni intr-o perioada mai scurta de timp. Pentru ca este o procedura complexa de cele mai multe ori necesita anestezie generala iar recuperarea va dura intre 3-6 saptamani timp in care viata sociala ne este afectata deoarece ingrijirea unui astfel de peeling este una foarte stricta.Este ,insa, o procedura ce a cam pierdut teren in fata peeling-ului mediu sau a tratamentelor de rejuvenare faciala cu radiofrecventa sau shr, laser.

DE CAND ?

Peeling-ul chimic este folosit inca din antichitate ( Grecia, Roma, Egipt ) si era facut cu :

* Lapte acru
* Suc de grapefruit si lamaie
* Vin
* Otet
Aceste produse contin AHA ( alfa hidroxi acizi ).
Iata ca aceasta procedura de infrumusetare nu este tocmai una noua ci doar una adaptata zilelor noastre pentru efecte maxime in perioade relativ scurte.

In cadrul salonului nostru puteti beneficia de doua din cele trei tipuri de peeling chimic : Peeling chimic superficial si Peeling chimic mediu. Chiar daca este vorba de o procedura neinvaziva este recomandat ca aceasta procedura sa nu fie efectuata decat de persoane specializate , cu experienta deoarece exista , totusi, riscul ca rezultatele sa nu fie cele mai placute si sa accentueze anumite probleme deja existente.

chemical-peel-philadelphia

CUM SE DESFASOARA O SEDINTA DE PEELING ?

1 – Inainte de a efectua un peeling Chimic clientei i se vor explica pasii procedurii si ingrijirea post-peeling.
2Prima etapa a tratamentului este cel de Pregatire a tenului cu substantele indicate ce au rolul de a uniformiza PH-ul si a degresa zona ce urmeaza a fi tratata.
3 – A doua etapa este cea de aplicare a peeling-ului indicat problemei tenului ce doreste a fi tratat.
4 – Dupa timpul de actiune recomandat peeling-ul este inlaturat si se aplica substanta Neutralizanta ce ofera o senzatie placuta clientei.
5 – La finalul tratamentului se aplica o masca cu rol de calmare a tenului dar si de relaxare a clientei .
6 – Dupa ce masca a fost inlaturata se aplica o crema speciala post-peel ce ajuta la repitalizarea tesutului si ofera clientei o stare de bine.
7. –Crema profesionala post peelig cu factor de protectie 50+ este nota finala a procedurii.

Procedura de peeling chimic se poate efectua la un interval de 3-4 zile in cazul celui superficial si la un interval de 7-15 zile in cazul celui mediu sau 15-20 zile in cazul in care tenul si procedura ne impune.

Inainte de peeling chimic se recomanda


➡️ Incetarea medicatiei ce fotosensibilizeaza tenul ( antibiotice din clasa tetraciclinelor)
➡️ Expunerea la soare sau la solar pe o perioada constanta
➡️ Nu se recomanda efectuarea gomajelor sau tratamentelor de curatare faciala cu cel putin 7-10 zile inainte de peeling-ul chimic
➡️ Se evita efectuarea tratamentelor cosmetice cu AHA
➡️ Nu se lucreaza pe zone cu rani

Dupa sedinta de peeling chimic :


➡️Se recomanda folosirea cremelor epitelizante , cicatrizante pentru o recuperare cat mai rapida si uniforma
➡️Se va folosi crema cu factor de protectie solara 50+ pentru a evita discromiile cutanate ( pete albe sau maronii)
➡️Se va evita aplicarea machiajului pentru o perioada intre 5 ore – 4 zile ( se va face recomandarea exacta in functie de tipul de peeling efectuat )
➡️Pielea va ramane cu un aspect rosiatic
➡️Pielea va ramane, pentru o perioada, mai sensibila decat in mod normal


EFICIENTA peeling-ului este maxima in :

➡️ Corectarea Ridurilor
➡️ Acnee
➡️Pete Pigmentare
➡️Aspectul Tern al pielii si lipsa luminozitatii
➡️Rejuvenare faciala

los-angeles-anti-aging-microneedling-300x234