MASAJ ANTICELULITIC


Massage-anticellulitePeste 80% din femeile care au trecut de 20 de ani au celulita, indiferent de greutatea lor corporala. Celulita apare ca urmare a cresterii in dimensiune a celulelor adipoase aflate în cel mai profund strat al pielii, din cauza stocarii unei cantitati foarte mari de grasime. In timp, celulele supradimensionate imping suprafata pielii in sus, ducand la aparitia aspectului de « coaja de portocala ».


Aparitia celulitei este favorizata de o serie de factori interni si externi.

Factorii interni


 •  ereditatea,

 • dezechilibrele hormonale,

 • disfunctionalitatile hepatice,

 • artritele,

 • dereglarile glandei tiroide,

 • retentia de apa

 • sarcina etc.

Factorii externi cei mai importanti sunt


 • alimentatia incorecta,

 • consumul marit de sare , zahar

 • fumatul,

 • consumul de alcool sau cafea in exces ,

 •  stresul.

Pentru a scapa de celulita trebuie in primul rand sa inlaturam sau macar sa diminuam ponderea factorilor care au condus la aparitia ei, insa involutia celulitei si revenirea pielii la un aspect normal nu sunt simple, iar pentru a obtine rezultate cat mai rapide este bine sa apelam si la unul sau mai multe procedee care actioneaza direct asupra dermului. Masajul anti-celulitic este cel mai des folosit tratament insa trebuie sa luam in considerare ca acesta nu poate avea  rezultate rapide asupra oricarui tip de celulita .

Cand celulita apare pe fondul unei afectiuni inflamatorii sau are o alta cauza medicala, atunci masajul anticelulilic nu ofera rezultatele dorite si este necesar sa apelam la alte metode mecanice  de remodelare corporala.  In schimb, cand cauzele celulilei sunt comportamentale (celulita estetica), tehnicile speciale de masaj pot constitui un bun tratament, cel putin pe termen scurt si mediu.

Inca un aspect ce trebuie neaparat luat in considerare este imediat dupa inceperea unui tratament de tratare a celulitei aceasta va iesi ” la suprafata ” si se va vedea mai tare in prima faza. Acest pas este foarte important si arata ca tehnicianul lucreaza la profunzimea necesara astfel incat celulita sa fie tratata inca din profunzime . Tocmai de aceea recomandam inceperea unui astfel de tratament din timp pentru a va putea bucura de minunatele rezultate exact atunci cand va doriti.

in cadrul salonului nostru toti tehnicienii sunt Kinetoterapeuti. Este foarte importanta pregatirea profesionala a tehnicienilor ce executa tratamentele de remodelare corporala pentru ca doar asa stiu exact cum sa adapteze presiunea si profunzimea  cu care se lucreaza fiecare zona, in functie de tipul de piele, gradul de celulita si sensibilitatea clientei.

6-Anti-Cellulite-Massage-Cyprus_59b33__lgBeneficiile masajului anticelulitic


Scopul masajului anticelulitic este acela de a remodela aspectul tesutului adipos si de a indeparta celulita intr-o proportie cat mai mare. Terapeutul actioneaza asupra zonei afectate (picioare, fese, brate sau abdomen) cu mainile sau un instrument special (pentru o presiune mai mare), in sesiuni repetate, astfel incat sa reduca treptat aspectul de coaja de portocala.

Manevrele efectuate de terapeut au o viteza sustinuta si variaza de la o presiune superficiala, la miscari rapide si mai intense, pana la manevre placute, cu efect relaxant.

Principalul beneficiu al masajului anticelulitic este imbunatatirea circulatiei sanguine, ceea ce conduce la reducerea si eliminarea depunerilor grase in timp. Presiunea directa si miscarile circulare elibereaza tensiunea locala de la nivelul muchilor, facilitand buna trecere a fluxului sanguin.

Un alt efect pozitiv al masajului anticelulitic este acela ca stimuleaza sistemul limfatic si ajuta la eliminarea fluidelor asociate cu formarea celulitei. Astfel, apa retinuta in tesuturi este o alta problema rezolvata prin acest tip de masaj. Alte beneficii importante sunt

– Influentarea metabolismului celular si al sistemului glandular. Ajuta la scaderea in greutate.
– Activarea sistemului venos pentru o mai buna eliminare a reziduurilor metabolice de la nivel celular.
– Ameliorarea elasticitatii si tonusului pielii, precum si a sanatatii tesuturilor subcutanate.

Intrucat masajul anticelulitic ajuta la eliminarea toxinelor dintre tesuturi, iar celulita se formeaza si din pricina acumularii excesive de toxine, se poate preveni cu ajutorul sau formarea altor depuneri adipoase inestetice pe viitor. In plus, pentru ca este un tratament local, permite obtinerea remodelarii corporale dorite, insistandu-se asupra zonelor cu probleme.

Eficacitatea masajului anticelulitic creste cu ajutorul cremelor si uleiurilor speciale, precum si prin asocierea acestuia cu alte tratamente eficiente in eliminarea celulitei, asa cum sunt tratamentele mecanice sau impachetarile corporale. Masajul anticelulitic aduce rezultate mai bune si prin combinarea lui exercitii de forta si cardio.

Este necesar un numar de cateva sedinte de masaj anticelulitic pentru observarea primelor rezultate, stabilit de catre terapeut in functie de gradul de supraponderalitate al pacientului si de alte caracteristici fiziologice proprii.In general, pentru a avea rezultate optime, se recomanda efectuarea a trei sedinte de masaj anticelulitic pe saptamana.

Pentru mentinerea rezultatelor o cat mai lunga perioada de timp, trebuie sa se adopte un stil de viata sanatos – activitate fizica sustinuta (fitness, gimnastica aerobica), regim alimentar sanatos (este esentiala pastrarea unui echilibru intre aportul alimentar si consumul de energie), sauna, impachetari corporale.  Toate acestea au ca scop un aport normal de elemente nutritive, eliminare a toxinelor si excesului de apa din organism.

massage-anti-cellulite